Spaghetti carbonara van Ainsley Harriott
bereiden
Bevat per portie
771 kcal
35 g eiwit
42 g vet
66 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g spaghetti
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 100 g pancetta of reepjes ontbijtspek
- 1 ei
- 3 eetlepels kookroom
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
Bereiden
Dompel de spaghetti in een grote pan kokend water met zout, roer een keer en laat in 10-12 minuten borrelend beetgaar koken. Verhit intussen de olie in een koekenpan. Voeg de sjalot en de knoflook toe en fruit in 2-3 minuten glazig. Voeg de pancetta of het ontbijtspek toe en laat 2-3 minuten meebakken tot het spek krokant en lichtgekleurd is. Breek het ei in een kom en voeg de room, tweederde van de geraspte kaas en alle peterselie toe. Klop los met wat zout en peper. Giet de spaghetti af, laat uitlekken en schep terug in de hete pan. Schep het eimengsel en het spekmengsel snel in de pan en roer goed door. Door de warmte van de spaghetti zal het ei stollen. Bestrooi voor het serveren met de resterende Parmezaanse kaas.
Variatietip
Vervang de spekreepjes eens door reepjes gerookte zalm, die uiteraard niet gebakken hoeven te worden, en gebruik dille in plaats van peterselie.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti carbonara van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...
Koken voor familie en vrienden
Ainsley Harriott
Een groep vrienden te eten? Een familie-dineetje? Of gewoon zin in een lekkere maaltijd in je eentje? In dit nieuwe en extra dikke boek geeft de Ainsley Harriott
... lees verder © Uitgeverij TerraSpaghetti carbonara tips
Reacties op dit recept
- m Was een beetje flauw, volgende keer doe ik wat meer pancetta erbij en knoflook.
- Nick Erg lekker met veel smaak, je kan er makkelijk nog eigen ideeën aan toevoegen.