Tagliatelle met vijgen en gorgonzola
bereiden
Ingrediënten
- 1 klontje boter
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 230 g gorgonzola
- 600 ml verse room
- 200 g vijgen
- 350 g tagliatelle
- 2 eetlepels sesamzaad
Bereiden
Smelt de boter op laag vuur in een koekenpan en laat de knoflook zachtjes verkleuren. Haal de knoflook uit de pan zodra deze bruin is en voeg vervolgens de gorgonzola en de room toe, laat de kaas smelten en kook het geheel in tot een dikke saus. Ontdoe de vijgen van hun schil, snijd ze door de helft en voeg ze bij de kaas en de room.
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout al dente, giet af en doe de pasta in de pan bij de saus en roer even goed door zodat de smaken in de pasta trekken. Bestrooi met sesamzaad. Serveer en buon appetito.
Opmerking
Pasta met fruit. Dat klinkt eigenaardig, maar de zoetigheid van de vijgen wordt perfect in balans gebracht door de smaak van de gorgonzola. Zoetigheid bij de kaas, net als op een kaasplankje.
Kookboek
Het recept 'Tagliatelle met vijgen en gorgonzola' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta
Stefano Cavallari
Stefano Cavallari neemt je in 'Pasta' mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta's die zijn oma hem leerde bereiden. Van een mooie spaghetti con frutti di mare
... lees verder © Unieboek Spectrum