Tagliatelle met zalm en rozemarijn

4 personen
bereiden

waardering 7,3obv 22 waarderingen

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 eetlepels rozemarijn, gehakt
  • 300 g zalmfilet, in blokjes van 2 bij 2 cm
  • 320 g tagliatelle
  • 1 glas droge witte wijn
  • ½ soeplepel visbouillon
  • 75 ml koksroom
  • 6 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Zet een pan met water op voor de pasta. Doe in een hapjespan de boter en olijfolie. Laat de boter smelten en voeg ui en rozemarijn toe. Roer goed om en voeg peper, zout en zalmblokjes toe.

Kook de tagliatelle tot hij bijna gaar is. Haal de pasta uit de pan, doe de witte wijn bij de zalmblokjes en laat even pruttelen. Schuif de pan flink heen en weer en voeg de pasta toe.

Doe er een kleine soeplepel visbouillon en een flinke scheut koksroom bij en wacht tot de tagliatelle al dente is. Doe de helft van de peterselie erbij en schud nog even flink. Schep de tagliatelle op de borden en strooi de rest van de peterselie erover.

Kookboek

Het recept 'Tagliatelle met zalm en rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...

D'Antuono

De markante familie d'Antuono is de drijvende kracht achter de glamoureuze Amsterdamse restaurants d'Antica en Cinema Paradiso, waar pure, authentieke Italiaanse

... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Tagliatelle tips

Reacties op dit recept

  • Wilma Heerlijk. Alleen iets aan de flauwe kant, de hoeveelheid was genoeg voor twee personen.
  • Arend Ik gebruikte wat minder rozemarijn en meer viskruiden. Rozemarijn is dan minder dominant. Beviel goed. Applaus aan tafel!