Brood pizza van Turks brood
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 Turks brood of focaccia
- 400 ml tomatenketchup
- 500 g bolognesesaus (zie tip onderaan het recept)
- 100 g gemalen gruyèrekaas
Bereiden
Snijd het brood in gelijke schijven en besmeer met de ketchup. Schik daarop de bolognesesaus en verdeel er de gemalen kaas over.
Warm in een voorverwarmde oven van 190 °C.
Tip: snelle bolognesesaus
Stoof 100 g wortelblokjes en 100 g gehakte ui samen met 100 ml olijfolie aan in een koekenpan. Voeg daarbij 800 g gemengd gehakt, bak het rul aan en werk af met 500 ml tomatenketchup, 200 ml groentebouillon en enkele druppels pimento sauce. Laat 20 minuten doorstoven, werk af met gehakte peterselie en klaar is de kok!
Kookboek
Het recept 'Brood pizza van Turks brood' is afkomstig uit het kookboek...
My secret ingredient cookbook
Stefaan Daeninck
Heb je je weleens afgevraagd waarom de spaghettisaus van je vriend de enige lekkere is of waarom een eenvoudig tomatensoepje toch zo verschillend kan smaken... lees verder
© Uitgeverij Lannoo