Pizza met mozzarella, kaneel en oregano (brood pizza)
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui (of 3 eetlepels kant-en-klaar gesnipperde ui)
- ca. 350 g schoongemaakte (gebroken) sperziebonen
- ca. 350 g runder- of lamsvleesreepjes
- 1 volle theelepel kaneel
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 rond Turks brood (24 cm doorsnede)
- 1½-2 potjes milde Mexicaanse tomatensaus van 225 g (tacosaus, Casa Fiesta)
- 4 takjes verse oregano, fijngehakt
- 2 bollen mozzarella, uitgelekt en in plakjes
Bereiden
Verhit de olie in een wok. Bak de uien 2 minuten zachtjes. Voeg de sperziebonen toe en roerbak ca. 7 minuten op matig vuur. Bestrooi de bonen met zout.
Voeg de lams- of runderreepjes toe en roerbak op hoog vuur nog ca. 4 minuten tot het vlees gaar is en de boontjes knapperig. Roer kaneel en suiker erdoor en draai het vuur uit. Laat nog even zo staan (de boontjes garen nog wat na).
Verwarm de grill voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het brood in de lengte doormidden, zodat je twee ronde plakken krijgt. Verdeel de tomatensaus over de kruimelkant van de broodplakken. Leg de broodplakken 2 minuten onder de grill met de tomatensauskant boven, zodat ze knapperig worden.
Haal ze uit de oven en verdeel vleesreepjes, sperzieboontjes en oregano over de tomatensaus. Verdeel de mozzarella erover en zet de pizza's nog 5 minuten onder de grill tot de mozzarella is gesmolten.
Extra benodigd
Bakpapier
Tip
De sperziebonen in dit recept blijven knapperig. Kook ze 2 minuten voor als je dat niet lekker vindt, of gebruik diepvriessperziebonen. Als de broodplakken niet tegelijk in je oven passen, kun je ze prima na elkaar bakken en alvast met de eerste pizza beginnen. Ze zijn toch snel klaar.
Kookboek
Het recept 'Pizza met mozzarella, kaneel en oregano (brood pizza)' is afkomstig uit het kookboek...
Spitsuurkoken
Loethe Olthuis
'Spitsuurkoken' laat zien dat culinair genieten mogelijk is in een mum van tijd. Het boek staat vol recepten die binnen een half uur klaar zijn, vaak zelfs binnen 20 minuten... lees verder
© Uitgeverij Terra