Pizza met artisjokharten en gegrilde ham (brood pizza)
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
521 kcal
33 g eiwit
29 g vet
33 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 mini ciabatta's (met olijven)
- 100 ml gekruide tomatensaus
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
- 1 blikje artisjokhartjes (ca. 200 g), in stukjes
- 150 g (gegrilde) ham, in reepjes
- 2 bolletjes mozzarella, in dunne plakjes
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de ciabatta's overlangs en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bestrijk de sneetjes met de tomatensaus en strooi de kruiden erover. Verdeel de stukjes artisjok en reepjes ham over de sneetjes.
Dek het geheel af met plakjes mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas. Sprenkel de olijfolie erover. Bak de pizzasneetjes in de oven in ca. 10-15 minuten knapperig bruin. Lekker met een frisse salade.
Het recept 'Pizza met artisjokharten en gegrilde ham (brood pizza)' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood