Flammkuchen
bereiden
Ingrediënten
- voor het deeg
- 500 g tarwebloem, plus extra om te bestrooien
- 300 g water
- 50 g tarwedesem
- 5 g verse gist
- 50 g olijfolie
- 5 g zout
- voor de topping
- 250 g crème fraîche
- 250 g zure room
- 6 uien, in ringen
- 250 g spekreepjes (eventueel licht gebakken)
Bereiden
Kneed van alle ingrediënten een soepel en afgekneed deeg. Verdeel het deeg in 6 stukken en bol het op. Leg het deeg in een plastic kom en dek het af met plasticfolie. Laat minimaal 12 uur rijzen in de koelkast.
Laat het deeg 20 minuten op kamertemperatuur komen.
Druk het deeg plat en draai van binnen naar buiten, zodat het deeg een ronde vorm krijgt. Lukt dit niet, dan kun je ook een deegroller gebruiken voor het uitrollen. Schuif het deeg op een plankje.
Leg de ovensteen ruim van tevoren in de oven en verwarm de oven voor op 250 °C.
Meng voor de topping de crème fraîche met de zure room en breng het sausje op smaak met zout en peper. Verdeel de saus over de 6 deegbodems en beleg met de uienringen en de spekreepjes.
Als de ovensteen goed heet is schuif je de flammkuchen in de oven, direct op de steen. Verlaag de oventemperatuur naar 240 °C en bak de flammkuchen 5 minuten.
Extra benodigd
Ovensteen
Kookboek
Het recept 'Flammkuchen' is afkomstig uit het kookboek...
Broodbijbel
Hiljo Hillebrand
Meester Boulanger en gepassioneerd broodbakker Hiljo Hillebrand neemt je mee in de wereld van het brood. Leer hoe je thuis de lekkerste broden uit de oven tovert. Van ambachtelijke desembroden tot krokante kaasbolletjes en van een feestelijk paasbrood
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Simone van den Berg