Flammkuchen met shiitake en truffelaardappeltjes
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 7 g gedroogde gist
- 250 g truffelaardappelen
- 250 g shiitake, steeltjes eraf en in plakjes
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- olijfolie
- 50 g hazelnoten
- 125 ml crème fraîche
- 125 ml zure room
Voorbereiden
Doe de bloem in een kom en voeg een snuf zout en de gist toe. Maak een kuil in het midden en doe dan 100 ml lauwwarm water daarin. Kneed het deeg goed door, maak een gladde bol en bewaar die in een ruime kom. Dek de kom af met een vochtige doek en zet hem op een warme plek in het huis. Laat 1 uur rijzen.
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 230 °C.
Was de truffelaardappelen en kook ze in de schil gedurende 15 tot 20 minuten, zo behouden ze de mooie paarse kleur. Bak shiitake en knoflook in een koekenpan in wat olie. Haal de schil van de truffelaardappelen en snij ze in kleine blokjes. Bak de hazelnoten even kort aan, hak ze fijn en bewaar ze.
Verdeel het gerezen deeg in tweeën (of vieren kan natuurlijk ook). Rol het deel deeg dun uit op een bakplaat met bakpapier. Hoe dunner hoe krokanter de bodem. Meng de crème fraîche met de zure room, een snufje zout en peper en verdeel dat over het deeg. Doe het shiitakemengsel erop en de aardappelen. Bestrooi met zwarte peper en zet ongeveer 15 minuten in de oven. Doe op het laatst de gehakte hazelnoten erop met nog een beetje olijfolie en wat grof zeezout.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Flammkuchen met shiitake en truffelaardappeltjes' is afkomstig uit het kookboek...
De smaak van Texel
Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe & Tanja van den Berge
Meer dan tien jaar na het verschijnen van 'De smaak van Texel' hebben de auteurs een geheel nieuwe versie gemaakt. We zien hoe rijk Texel is aan natuur, producten en alle mogelijkheden die dat biedt: wereldse gerechten met Texelse producten
... lees verder © Fontaine Uitgevers