Tortilla-flammkuchen met zalm en asperges

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,5
  • Lunchgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 bietentortilla's (No Fairytales)
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g groene aspergetips
  • 1 rode ui
  • 200 g gerookte zalm
  • 100 g tuinerwtjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 10 g bieslook
  • 1 citroen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de tortilla's op twee met bakpapier beklede bakplaten en besmeer ze met crème fraîche.

Snijd de aspergetips in stukjes van 3 cm en snijd de ui in ringen. Verdeel de asperges en ui met de gerookte zalm, tuinerwtjes en kappertjes over de tortilla's. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de tortilla's in 10-15 minuten knapperig in de oven.

Hak de bieslook fijn en snijd de citroen in partjes. Bestrooi de flammkuchen wanneer ze uit de oven komen met de bieslook en serveer met de partjes citroen.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Tortilla-flammkuchen met zalm en asperges' is afkomstig uit het kookboek...

It's a wrap

No Fairytales

In het kookboek 'It's a wrap' vind je 50 snelle, makkelijke en verrassende recepten voor elke dag en voor iedere gelegenheid. Een tortilla als saladebowl of als dunne pizzabodem? Enchilada's? Quesadilla's? Het kan allemaal... lees verder

© Spectrum. Beeld: Simone van den Berg

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Flammkuchen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!