Flammkuchen-rolletjes

  • 6 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 rol pizzadeeg
  • 150 g crème fraîche
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 150 g spekjes
  • 1 eidooier

Bereiden

Pel en snipper de uien en fruit ze in een koekenpan. Voeg na 2 minuten een paar scheutjes water toe en laat sudderen tot de uien smelten en glazig worden.

Rol het deeg uit en bestrijk het met de crème fraîche. Bestrooi met de nootmuskaat. Leg daarop de uien en spekjes en rol het deeg strak op.

Laat de rol 10 minuten rusten in de vriezer en snijd hem dan in plakken van 2-3 cm. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de zichtbare delen van het deeg met eidooier en bak de rolletjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.

Serveer warm of op kamertemperatuur.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Flammkuchen-rolletjes' is afkomstig uit het kookboek...

Pizzadeeg

Guillaume Marinette

Een feestje? Of onverwachts bezoek? Met de recepten in dit boek maak je in een mum van tijd de heerlijkste hapjes met pizzadeeg. Van pizzabagels en bologneserolletjes tot pizzaballetjes en een ricottavlecht met ham. De voorbereiding kost je weinig tijd en... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Flammkuchen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!