Pita-pizza met spinazie en fontina

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 koffielepels olijfolie
  • 4 rode uien, in fijne ringen
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 500 g verse spinazie
  • 4 volkorenpita's
  • 50 g fontina (zachte Italiaanse kaas), graspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Verhit een koffielepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten en doe er dan de spinazie bij. Laat 2 minuten smelten en verwijder dan van het vuur.

Maak een snede in de bovenkant van de pita's en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met de resterende olijfolie en verdeel er het spinaziemengsel over. Strooi er de kaas over en zet 4 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer goed warm.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Pita-pizza met spinazie en fontina' is afkomstig uit het kookboek...

Gezond koken in een handomdraai

diverse auteurs

Gezond koken kun je leren. Het is zelfs niet zo moeilijk. Bovendien kost het niet meer tijd en hoeft het zelfs helemaal niet duurder te zijn. In dit kookboek tonen we... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!