Pizza met groene asperges, tomaat en geitenkaas

  • 2 pizza's
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de bodem
  • 150 g havermeel
  • 75 g semolina (van grano duro)
  • 75 g Italiaanse bloem (tipo 00)
  • 5 g gedroogde gist of 10 g verse gist
  • voor de topping
  • 70 g tomatenpuree (1 blikje)
  • 30 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 30 kleine groene asperges
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Voorbereiden

Meng in een grote kom of op het aanrecht het havermeel met de semolina, de bloem en 1 theelepel zout en maak een kuiltje in het midden van het deeg.

Los de gist op in 2 eetlepels lauwwarm water en schenk dit mengsel in het kuiltje. Meng er geleidelijk 75 ml water door. Kneed de massa in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 1 uur in de koelkast.

Bereiden

Verwarm ondertussen de oven voor op 250 °C.

Kneed het deeg nogmaals goed door, verdeel het in 2 stukken en vorm hier nu met de deegroller 2 ronde deegbodems van. Bestuif het werkoppervlak en de deegroller met wat bloem zodat het deeg er niet aan vast gaat plakken.

Leg de bodems op de bakplaat. Verspreid met een lepel de tomatenpuree over het deeg en beleg het met de geitenkaas, asperges en tomaat.

Bak de pizza's ca. 15 minuten in de oven tot de randen mooi bruin zijn. Haal de pizza's uit de oven en besprenkel met de olijfolie.

Extra benodigd

Keukenmachine, vershoudfolie, deegroller

Kookboek

Het recept 'Pizza met groene asperges, tomaat en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Havermoutje

Pascalle Bonnier & Mathijs Kok

Havermout is gezond, eenvoudig te bereiden, verrassend lekker en veelzijdig in gebruik. Maar wat kán je er eigenlijk allemaal mee? In 70 recepten tonen... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!