Pizza met kip, paprika, artisjokharten en pesto
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 pizzabodem (zie voor een zelfgemaakte glutenvrije pizzabodem onderaan het recept)
- 80 ml zelfgemaakte pesto
- 100 g gare kip, in smalle reepjes
- 1 geroosterde rode paprika, in smalle reepjes
- 85 g artisjokharten op water (uit blik), afgespoeld en uitgelekt, drooggedept en in vieren gesneden
- 90 g geitenkaas, verkruimeld
Bereiden
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Leg de pizzabodem op een bakplaat. Verdeel de pesto gelijkmatig over de bodem en schik de kip, reepjes paprika en partjes artisjok erop. Strooi dan de kaas erover.
Zet de pizza 10 minuten in de oven tot alle ingrediënten doorwarmd zijn en de bodem krokant is.
Glutenvrije pizzabodem
Verwarm de oven voor op 175 °C. Draai 330 g mozzarella in een keukenmachine op de pulseerstand korrelig fijn. Meng in een grote kom de mozzarella, 190 g amandelmeel, 30 g kikkererwtenbloem, 30 g gemalen blond lijnzaad, 1 theelepel uienpoeder, ½ theelepel knoflookpoeder en ½ theelepel zout. Roer 2 eieren, 4 eetlepels extra vergine olijfolie en 120 ml water er dan goed door. Bekleed een bakplaat met een groot vel bakpapier. Leg het deeg op het papier en een tweede vel bakpapier op het deeg. Rol het deeg ertussen uit tot een schijf met een doorsnee van 35 cm. Trek voorzichtig het bovenste vel bakpapier eraf. Vorm de rand bij met een lepel of je hand. Zet de pizzabodem 20 minuten in de oven.
Kookboek
Het recept 'Pizza met kip, paprika, artisjokharten en pesto' is afkomstig uit het kookboek...
Broodbuik kookboek
William Davis
Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw... lees verder
© Kosmos Uitgevers