Creoolse rijst
2 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
380 kcal
7 g eiwit
12 g vet
62 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 3 stengels bleekselderij, in stukjes
- 150 g langkorrelrijst
- 1 kippenbouillontablet
- 6 takjes peterselie, fijngeknipt
Bereiden
Verhit de olie in een braadpan. Bak de ui en de bleekselderij ca. 3 minuten. Schep de rijst erdoor en bak hem even mee. Verkruimel het bouillontablet erboven.
Voeg 250 ml water toe en breng het aan de kook. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar. Breng op smaak met peper. Strooi de peterselie erover.
Variatietip
Vervang voor een vegetarische variant het kippenbouillontablet door een groente- of kruidenbouillontablet.
Het recept 'Creoolse rijst' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Shyripa Alexandr | Shutterstock.com
Overige rijst tips
Reacties op dit recept
- Jan Wat citroenrasp toevoegen, lekker in combinatie met de bleekselderij.