Creoolse rijst

2 personen
bereiden

waardering 7,2obv 12 waarderingen

Bevat per portie

380 kcal
7 g eiwit
12 g vet
62 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 150 g langkorrelrijst
  • 1 kippenbouillontablet
  • 6 takjes peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan. Bak de ui en de bleekselderij ca. 3 minuten. Schep de rijst erdoor en bak hem even mee. Verkruimel het bouillontablet erboven.

Voeg 250 ml water toe en breng het aan de kook. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar. Breng op smaak met peper. Strooi de peterselie erover.

Variatietip

Vervang voor een vegetarische variant het kippenbouillontablet door een groente- of kruidenbouillontablet.

Het recept 'Creoolse rijst' wordt je aangeboden door . Beeld: Shyripa Alexandr | Shutterstock.com

Overige rijst tips

Reacties op dit recept

  • Jan Wat citroenrasp toevoegen, lekker in combinatie met de bleekselderij.