Kip in mole met rijst
bereiden
Ingrediënten
- 500 g gare kip
- 1½ cup (360 ml) mole
- 2 eetlepels sesamzaad
- 4 citroenpartjes
- voor de rijst
- 190 g rijst met een lange korrel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 witte ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 240 ml kippenbouillon
- 120 g tomatenblokjes
- 90 g bruine bonen uit blik of pot, afgespoeld en uitgelekt
Bereiden
Was de rijst grondig onder koud stromend water.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de rijst een paar minuten. Voeg de tomatenpuree, ui en knoflook toe bak 1 minuut mee.
Schenk de kippenbouillon en 240 ml water in de pan en roer door tot de tomatenpuree is opgelost. Het vocht moet ongeveer 2 vingers boven de rijst uitkomen.
Leg de deksel op de pan en laat de rijst 20 minuten op laag vuur pruttelen. Haal dan de deksel van de pan en laat nog 5 minuten pruttelen, zonder te roeren.
Voeg de tomatenblokjes en bonen toe aan de rijst en roer het rijst-bonenmengsel met een vork los en luchtig.
Verwarm intussen de kip en de mole in een koekenpan.
Serveer de kip in mole met de rijst en garneer met het sesamzaad en de citroenpartjes.
Kookboek
Het recept 'Kip in mole met rijst' is afkomstig uit het kookboek...
Het Ultieme Low & Slowboek
Jeroen Hazebroek en Harry Havinga
Met 'Het Ultieme Low & Slowboek' ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om thuis ook langzaam gegaarde gerechten te bereiden. Van Amerikaanse brisket tot Kantonees buikspek. De 70 gevarieerde recepten in dit boek zijn
... lees verder © Uitgeverij Pig Butts. Beeld: Christian Fielden