Saffraanrijst

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 25 g pijnboompitten
  • 200 g risottorijst
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum

Bereiden

Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui en de pijnboompitten zachtjes aan. Roer de rijst erdoor en bak ze mee tot alle korreltjes omhuld zijn met boter.

Wrijf de saffraandraadjes erboven fijn en voeg ze met de bouillon toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en kook de rijst afgedekt in ca. 20 minuten zachtjes gaar, roer regelmatig. Schep de basilicum erdoor en laat de rijst nog ca. 5 minuten staan.

Het recept 'Saffraanrijst' wordt je aangeboden door . Beeld: vm2002 | Shutterstock.com

Overige rijst tips

Reacties op dit recept

  • Willeke Hoeveel saffraandraadjes is een envelop?