Zoete kleefrijst in bananenblad
bereiden
Ingrediënten
- 500 g kleefrijst
- 100 g gedroogde zwarte bonen
- 500 ml kokosmelk
- 100 g tafelsuiker
- 10 rijpe kleine bananen
- bananenbladeren, in 18-20 cm brede repen
Bereiden
Week de rijst liefst een hele nacht, maar minstens 3 uur in een kom water, giet af en spoel onder de koude kraan af en laat uitlekken.
Week de bonen 2 uur in een andere kom water, laat ze uitlekken, spoel ze af en doe ze in een pan. Giet er zoveel water bij dat ze onderstaan, breng ze op matig vuur aan de kook en kook ze 50-60 minuten, of tot ze zacht zijn.
Roer intussen de kokosmelk, suiker en 2 theelepels zout in een kom door elkaar en giet het mengsel door een kaasdoek in een schone kom.
Zet de rijst met de gezoete kokosmelk in een wok op matig vuur en blijf ongeveer 10 minuten roeren tot de rijst gaar is. Zet de pan van het vuur.
Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.
Leg een bananenblad op een werkvlak en schep een eetlepel rijst en 10 zwarte bonen in het midden. Leg er 2 halve banaantjes op en schep er nog een lepel rijst op. Vouw de zijkanten en de boven- en onderkant van het blad over de vulling heen, en bind het pakketje met een touwtje dicht. Herhaal dit met de rest van de vulling, stoom de pakketjes 40-45 minuten en zet ze op tafel.
Kookboek
Het recept 'Zoete kleefrijst in bananenblad' is afkomstig uit het kookboek...
Thailand, het kookboek
Jean-Pierre Gabriel
'Thailand, het kookboek' is de ultieme gids om de Thaise keuken te ontdekken. Het boek bevat 500 recepten, van simpele snacks en drankjes tot curry's
... lees verder © Unieboek Spectrum