Zwarte rijst met garnalen en gefrituurde pastinaak
bereiden
Ingrediënten
- 100 g zwarte rijst
- olijfolie
- 1 pastinaak
- 200 g grote grijze garnalen
- 4 eetlepels Japanse mayonaise
- 100 g zeekraal
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet een flinke laag olie in een pan en laat warm worden tot 180 °C. De olie is warm genoeg als het flink gaat sissen als je er een stukje pastinaak in doet. Heb je een frituurpan? Gebruik die dan!
Rasp met een dunschiller de pastinaak schoon en vervolgens in de lengte lange slierten. Doe een handvol pastinaakreepjes in de olie, bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren en haal ze er dan direct uit met een schuimspaan. Leg ze op een met keukenpapier bekleed bord en herhaal met de overige pastinaak.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen samen met de zeekraal en een flinke snuf zout in zo'n 5 minuten tot ze mooi roze zijn.
Giet het water van de rijst af en schep de helft in een kookring. Smeer daaroverheen een flinke laag mayonaise, gevolgd door een laag zeekraal en een flinke pluk pastinaak. Leg de garnalen eromheen en serveren maar.
Opmerking
'Het blijft zo leuk om samen met Nina recepten te bedenken. We zitten op kantoor naast elkaar, kijken naar het thema van het hoofdstuk en beginnen met ideeën spuien. Ingrediënten, combinaties, bereidingswijzen. Tot we de mogelijke vijf hebben, die we vervolgens testkoken. Dit gerecht is een voorbeeld van zo'n schot in de roos-treffer. Een chique gerecht, wat heel toegankelijk smaakt. Gemaakt met slechts vijf ingrediënten. Dat geloof je toch niet?!' - Elise Gruppen
Kookboek
Het recept 'Zwarte rijst met garnalen en gefrituurde pastinaak' is afkomstig uit het kookboek...
Het daily dinner-kookboek
Chickslovefood
Wat schaft de pot vanavond nú weer? Op deze dagelijkse vraag - misschien wel de meestgestelde in Nederlandse huishoudens - geven Nina en Elise antwoord in de vorm van maar liefst 100 recepten met maar 5 ingrediënten
... lees verder © Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Sven Benjamins