Nasi goreng met ham en garnalen
bereiden
Bevat per portie
495 kcal
20 g eiwit
13 g vet
75 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g langkorrel rijst
- 4 eetlepels olie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 grote winterwortel, fijngesneden
- 2 preien, fijngesneden
- 1 zakje kruidenmix voor nasi goreng
- 2-3 eetlepels ketjap manis
- sambal oelek
- 250 g ham
- 150 g grote gekookte garnalen
- 3 eetlepels koriander of selderij, fijngehakt
- 2 eetlepels gebakken uitjes
Bereiden
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de rijst afkoelen.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper heel zachtjes aan. Roerbak de wortel en prei ca. 3 minuten mee. Roer de kruidenmix erdoor en schep beetje bij beetje ook de rijst erdoor. Bak het gerecht al omscheppend ca. 5-8 minuten tot de nasi goreng door en door heet is.
Voeg ketjap en sambal naar smaak toe. Snijd de helft van de ham en de garnalen fijn en schep ze met 2 eetlepels koriander door de nasi goreng.
Rol de rest van de plakjes ham op en halveer ze. Garneer de nasi goreng met de rest van de koriander en de gebakken uitjes. Verdeel de rolletjes ham en garnalen erover. Serveer de nasi goreng met voor ieder een spiegeleitje.
Variatietip
Vervang de ham door stukjes voorgegaarde kipfilet.
Het recept 'Nasi goreng met ham en garnalen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com
Nasi tips
Reacties op dit recept
- Jan Een goed recept, alleen jammer dat er een kruidenmix voor wordt gebruikt. Ik denk dat verse kruiden een nog beter resultaat geven. Instant kruiden alleen gebruiken als er geen vers voorhanden is.