Pilav met kip, broccoli en kikkererwten
bereiden
Bevat per portie
447 kcal
35 g eiwit
10 g vet
59 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 kippendijen, zonder vel en vetrandjes
- 2 grote preien, in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 400 g kikkererwten (blik), uitgelekt en afgespoeld
- 200 g snelkook zilvervliesrijst
- rasp van 1 citroen
- 450 ml warme kippenbouillon
- 1 stronk broccoli, in roosjes
Bereiden
Verhit de olie in een grote gietijzeren pan. Bak de kippendijen 1 minuut aan beide kanten tot ze licht kleuren. Leg ze op een bord. Roerbak de prei 3 minuten in de pan en meng dan de knoflook, kikkererwten, rijst en het grootste deel van de citroenrasp er goed door.
Nestel de kippendijen in het rijstmengsel. Schenk de bouillon erover en bestrooi licht met zout en peper. Dek af en laat 20 minuten op laag vuur stoven tot de kip bijna gaar is en de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen.
Leg de broccoliroosjes op de rijst, dek af en laat zachtjes koken tot de rijst en de broccoli zacht zijn en de kip door en door gaar. Bestrooi voor het serveren met de rest van de citroenrasp.
Kookboek
Het recept 'Pilav met kip, broccoli en kikkererwten' is afkomstig uit het kookboek...
De beste kipgerechten
diverse auteurs
Gerechten met kip zijn veelzijdig, snel en makkelijk te bereiden, gezond en vooral lekker! Geniet van traditionele gerechten als romige kippensoep, cajunkip of coq
... lees verder © Uitgeverij Terra