Pilav met kip en saffraan
bereiden
Ingrediënten
- ½ theelepel saffraanpoeder
- 1½ eetlepel olie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 sjalotjes, fijngehakt
- 1 theelepel verse gemberwortel, geraspt
- 200 g basmatirijst
- 2 snufjes paprikapoeder
- 200 g varkensfilet, in blokjes
- 200 g kipfilet, in blokjes
Bereiden
Leng het saffraanpoeder aan met 300 ml water. Doe het mengsel in een pannetje en verwarm het zachtjes tot lauw.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Voeg het knoflook, de sjalotjes en de gember toe en bak ze 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak hem glazig en ietsje bruin. Voeg dan het saffraanwater, zout en peper, en het paprikapoeder toe. Verwarm het geheel tot tegen het kookpunt en laat het met het deksel op de pan 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen - in een licht ingevette koekenpan - de blokjes varkensfilet en daarna de blokjes kipfilet goudbruin. Serveer de pilav met het gebakken vlees.
Kookboek
Het recept 'Pilav met kip en saffraan' is afkomstig uit het kookboek...
Rijst
Laurence & Gilles Laurendon
Een boek vol rijstrecepten die altijd lukken, of je nu een liefhebber bent van langkorrelige rijst of een fan van kleefrijst. Een rijstsalade voor een lunch in het park, een kom
... lees verder © Uitgeverij Terra