Risotto alla Milanese
bereiden
Bevat per portie
380 kcal
10 g eiwit
15 g vet
51 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 750 ml krachtige vlees- of kippenbouillon
- 50 g boter
- 1 ui, fijngesnipperd
- 100 ml droge witte wijn
- 250 g risottorijst
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Roer de saffraandraadjes door de bouillon en laat de bouillon even staan.
Smelt de helft van de boter in een braadpan en fruit de ui heel zachtjes glazig. Schenk de wijn erbij en laat deze op matig hoog vuur bijna helemaal inkoken.
Voeg de rijst toe en verwarm de rijst al omscheppend tot alle korrels omhuld zijn met een dun laagje boter.
Voeg een kwart van de bouillon toe en laat onder bijna voortdurend roeren de rijst heel zachtjes koken en het vocht opnemen. Voeg steeds als het vocht is opgenomen weer een soepopscheplepel bouillon toe.
Kook de risotto in nog ca. 10 minuten heel zachtjes gaar tot een smeuïge, romige rijst met een stevige korrel.
Schep de rest van de boter en de Parmezaanse kaas erdoor en laat de risotto met het deksel op de pan ca. 5 minuten staan.
Strooi de peterselie erover. Lekker bij ossobucco.
Variatietip
Risotto met ui. Bereid de risotto volgens het bovenstaande recept. Fruit in 25 g boter 3 gesnipperde rode uien en 3 gesneden bosuitjes even aan en schep ze tegelijk met de boter en kaas door de risotto. Bestrooi de risotto met fijngehakte basilicum in plaats van peterselie.
Het recept 'Risotto alla Milanese' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lesya Dolyuk | Shutterstock.com
Risotto tips
Reacties op dit recept
- Griet Zeer lekker! Zeker eens proberen!
-
thomas
Helaas, ik had hem idd gemaakt met 750ml kippenbouillon echter was hij te zout
- Mario Kippenbouillon uit een potje is geconcentreerd. D.w.z. 1 pot op 2 a 3 potten water.