Risotto met kip en groente

6 personen
bereiden

waardering 7,9obv 16 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • 1½ liter groentebouillon
  • 2 middelgrote uien, fijngehakt
  • 2 middelgrote wortelen, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • een paar blaadjes salie of rozemarijn, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 g risottorijst (liefst Vialone Nano)
  • 50 ml droge witte wijn
  • 40 g boter
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Verwijder het vel van de kippenpoten en pocheer ze vervolgens 15 minuten in de groentebouillon. Laat afkoelen.

Haal het vlees van de kippenbotjes en snijd het in stukjes. Zet weg.

Bak de uien, de wortelen, de bleekselderij en de blaadjes salie 5 minuten zachtjes in de olijfolie in een pan.

Voeg de rijst aan de groenten toe en roer op hoog vuur 2 minuten door.

Schenk de wijn erbij, laat verdampen, voeg een soepopscheplepel gloeiend hete bouillon toe, roer goed door elkaar en doe er dan de kip bij.

Laat op matig vuur al roerend 15 minuten verder koken en voeg telkens als de bouillon is opgenomen weer wat bouillon toe.

Controleer de smaak voordat je van het vuur, de boter en de geraspte Parmezaanse kaas toevoegt. Roer snel door elkaar.

Laat met het deksel erop 2 minuten staan en dien dan ‘all’onda’ op, dat wil zeggen: vloeibaar.

Kookboek

Het recept 'Risotto met kip en groente' is afkomstig uit het kookboek...

Risotto

'Risotto' bevat 34 recepten voor diverse risottogerechten, van klassieke varianten als risotto met asperges en risotto met champignons tot minder... lees verder

© Uitgeverij Becht

Risotto tips

Reacties op dit recept

  • Suzy Dit receptje net gemaakt en het was qua smaak heel lekker (niet te kruidig, wel belangrijk voor onze kids). Enkel had ik de rijst nog iets langer moeten laten gaar worden.
  • Linda Lekker recept, zeker een aanrader!
  • Kar Beetje saai...
    • Peer Saai? Ik vind dit een heerlijke risotto, mooi uitgebalanceerd. Maar voor wie dit saai vindt: probeer dan eens de paddenstoelen risotto van Gordon Ramsey die ook op Okoko staat, een waar smaakbommetje!