Risotto met kip en groente
- 6 personen
- 70 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- 1½ liter groentebouillon
- 2 middelgrote uien, fijngehakt
- 2 middelgrote wortelen, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- een paar blaadjes salie of rozemarijn, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g risottorijst (liefst Vialone Nano)
- 50 ml droge witte wijn
- 40 g boter
- 60 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwijder het vel van de kippenpoten en pocheer ze vervolgens 15 minuten in de groentebouillon. Laat afkoelen.
Haal het vlees van de kippenbotjes en snijd het in stukjes. Zet weg.
Bak de uien, de wortelen, de bleekselderij en de blaadjes salie 5 minuten zachtjes in de olijfolie in een pan.
Voeg de rijst aan de groenten toe en roer op hoog vuur 2 minuten door.
Schenk de wijn erbij, laat verdampen, voeg een soepopscheplepel gloeiend hete bouillon toe, roer goed door elkaar en doe er dan de kip bij.
Laat op matig vuur al roerend 15 minuten verder koken en voeg telkens als de bouillon is opgenomen weer wat bouillon toe.
Controleer de smaak voordat je van het vuur, de boter en de geraspte Parmezaanse kaas toevoegt. Roer snel door elkaar.
Laat met het deksel erop 2 minuten staan en dien dan ‘all’onda’ op, dat wil zeggen: vloeibaar.
Kookboek
Het recept 'Risotto met kip en groente' is afkomstig uit het kookboek...
Risotto
Laura Zavan
'Risotto' bevat 34 recepten voor diverse risottogerechten, van klassieke varianten als risotto met asperges en risotto met champignons tot minder... lees verder
© Uitgeverij Becht