Aardappelsalade met gegrilde kip
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Gevogelte
bevat per portie
- 440 kcal
- 37 g eiwit
- 19 g vet
- 32 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g nieuwe aardappels, gehalveerd als ze groot zijn
- 1 kant-en-klare gegrilde kip (ca. 900 g) of gare kipfilets, om tijd te sparen
- 150 g magere yoghurt
- 1 eetlepel heldere honing
- handvol dragonblaadjes, grof gehakt
- 225 g slablaadjes (zakje)
- 4 geroosterde paprika's (pot), in repen
Bereiden
Kook of stoom de aardappels 15-20 minuten tot ze zacht zijn. Spoel en koel ze snel af in koud water (het geeft niet als ze nog een klein beetje warm zijn) en laat ze uitlekken. Pluk het vlees van de geroosterde kip of trek de kipfilets in stukken.
Maak de dressing door de yoghurt te mengen met de honing en de dragon en voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de slablaadjes, paprika's, kip en aardappels om in een grote kom, druppel de dressing erover en serveer meteen.
Kookboek
Het recept 'Aardappelsalade met gegrilde kip' is afkomstig uit het kookboek...
De beste kipgerechten
diverse auteurs
Gerechten met kip zijn veelzijdig, snel en makkelijk te bereiden, gezond en vooral lekker! Geniet van traditionele gerechten als romige kippensoep, cajunkip of coq... lees verder
© Uitgeverij Terra