Aardappelsalade met kerstomaatjes
bereiden
Bevat per portie
235 kcal
Ingrediënten
- ca. 125 ml olijfolie
- 4 vastkokende aardappelen (400 g), in zo dun mogelijke schijfjes
- 3-4 eetlepels balsamicoazijn
- 1 rode ui, gehalveerd en in reepjes
- ½ bosje platte peterselie, fijngesneden
- ½ bosje bieslook, fijngesneden
- 4 (kers)tomaten, in plakjes
Bereiden
Laat in een grote pan de olie flink heet worden. (Test: een paar druppels water erin laten vallen, als de olie meteen mooi sist, is het zover.) Doe een laag aardappelschijfjes in de hete olie, bak ze ca. 2 minuten, daarbij de schijfjes af en toe in de olie heen en weer schuddend. Neem de aardappelen met de schuimspaan uit de pan (laat de olie daarbij zo goed mogelijk in de pan uitlekken) en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak nog een laag aardappelschijfjes op dezelfde manier, neem ze uit de pan en laat uitlekken. Bak dan alle aardappelen nog een tweede keer in de olie in 1-2 minuten krokant af. Laat weer op keukenpapier uitlekken.
Spreid de aardappelschijfjes op een (voorverwarmde) schotel of twee grote borden uit en bestrooi met zout en peper. Besprenkel de krokante, warme aardappelen flink met balsamicoazijn. Strooi de ui en de kruiden erover en verdeel de schijfjes tomaat erop. Strooi verse peper uit de molen erover en serveer de aardappelsalade direct.
Kookboek
Het recept 'Aardappelsalade met kerstomaatjes' is afkomstig uit het kookboek...
Basic cooking 2
Sabine Sälzer & Sebastian Dickhaut
Hoe maak je een goede piccalilly? Welk nagerecht zet je je gasten voor? Wat is ook alweer gratineren? Waar haal je goede vis? 'Basic cooking 2' is precies wat... lees verder
© The House of Books