Kartoffelsalat
bereiden
Ingrediënten
- 6 vastkokende aardappels
- 1 ui
- ½ bosje peterselie
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
Bereiden
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze net aan gaar in ruim kokend water met een beetje zout. Giet af en laat volledig afkoelen.
Snipper de ui. Snijd de peterselie fijn. Doe de ui, peterselie, mayonaise, azijn en mosterd bij de aardappels. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
Aardappels
Je hebt drie verschillende soorten aardappels: vastkokende, bloemige en extra bloemige. Vastkokende aardappels blijven tijdens het koken heel. Bloemige aardappels vallen iets uit elkaar tijdens het koken en zijn ook geschikt om te bakken en te frituren. Extra bloemige aardappels vallen tijdens het koken geheel uit elkaar. Deze zijn geschikt voor het maken van soepen en puree. Bewaar aardappels altijd donker, koel en droog. Het liefst tussen de 2 °C en 10 °C in een open bak.
Kookboek
Het recept 'Kartoffelsalat' is afkomstig uit het kookboek...
Masterclass Dips
Ramon Brugman
In 'Masterclass Dips' laat Ramon Brugman met recepten uit meer dan twintig landen zien dat je met dips eindeloos kunt variëren: van bekende klassiekers als tzatziki, mangochutney en baba ganoush tot vernieuwende recepten zoals
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld