Stokbroodje aardappelsalade

6 personen
bereiden
wachten

waardering 8,5obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 650 g aardappelen, vastkokend
  • 2½ eetlepel kappertjes, fijngehakt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1½ eetlepel yoghurt
  • sap van ½ citroen
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 4 takjes rozemarijn, fijngehakt, plus extra voor garneren
  • 1 grote oranje paprika, in dunne reepjes
  • 3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes of reepjes
  • 1 groot stokbrood (of 2 kleine)
  • 2 eetlepels boter

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Kook ze in 20 tot 25 minuten gaar in een laagje gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappels in plakjes.

Meng de kappertjes met de mayonaise, yoghurt, het citroensap, de lente-uitjes en rozemarijn. Breng flink op smaak met peper en zout.

Meng alle ingrediënten behalve het stokbrood en de boter en laat in de koelkast ca. 30 minuten intrekken.

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en verwijder het kruim. Besmeer de beide binnenkanten met wat boter. Verdeel de aardappelsalade over de beide holle kanten, besprenkel met de extra rozemarijn en doe ze weer op elkaar. Snijd het brood in mooie stukken.

Kookboek

Het recept 'Stokbroodje aardappelsalade' is afkomstig uit het kookboek...

Oogstkoken

Een boek voor iedereen die van eerlijk eten houdt. Het staat boordevol eenvoudig te maken, verrukkelijke recepten met de pure smaken van het seizoen

... lees verder

© Fontaine Uitgevers

Aardappelsalade tips