Aspergesalade met gerookte zalm en rivierkreeftjes
bereiden
Bevat per portie
295 kcal
25 g eiwit
17 g vet
11 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 courgette, diagonaal in dunne plakken
- 500 g groene asperges
- 200 g koelverse of diepvries doperwten
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 g blauwschimmelkaas (gorgonzola of bleu d'Auvergne)
- 1 eetlepel citroensap
- 200 g gerookte zalm, in brede repen
- 100 g rivierkreeftjes
Bereiden
Bestrooi de plakken courgette met wat zout en laat ze even liggen.
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook de asperges en doperwten in ruim water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud water af en laat ze uitlekken.
Bestrijk de courgetteplakken dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin en gaar.
Prak de kaas fijn in een diep bord en meng het met het citroensap en 2-3 eetlepels water tot een smeuïge saus. Klop de rest van de olijfolie erdoor en breng de dressing op smaak met peper.
Meng de asperges, doperwten en courgette in een kom met 2 eetlepels dressing en verdeel de groente over diepe borden. Drapeer de repen zalm op de aspergesalade. Verdeel de rivierkreeftjes ertussen. Sprenkel de rest van de dressing erover.
Extra benodigd
Grillpan
Variatietip
Mang voor wat meer kleur ook geroosterde rode en gele paprikarepen door de salade.
Kookboek
Het recept 'Aspergesalade met gerookte zalm en rivierkreeftjes' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis