Aspergesalade met sperziebonen, ei en Thaise kokosdressing
bereiden
Ingrediënten
- 2 handenvol koriander, met wortels
- 1½ theelepel fijngeraspte gemberwortel
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 2 theelepels vissaus
- fijngeraspte schil en sap van 1 limoen
- 185 ml dunne kokosmelk
- 1 theelepel chilivlokken, of naar smaak
- 8 asperges (ongeveer 1 bosje), bijgesneden
- 200 g sperziebonen of sugarsnaps, afgehaald
- 225 g taugé
- 1 kleine rode ui, in zeer dunne ringen
- 2 hardgekookte eieren, in parten
- 50 g grof gehakte geroosterde pinda's (naar wens)
Bereiden
Snijd de wortels van de koriander af en was ze goed; bewaar de resterende koriander. Hak de wortels fijn en meng ze in een keukenmachine met de gember, zoete chilisaus, vissaus, limoenrasp en het sap, de kokosmelk en chilivlokken. Laat de machine draaien tot er een egale dressing ontstaat. Voeg dan zeezout en vers gemalen zwarte peper naar smaak toe. Zet apart.
Breng een pan gezouten water aan de kook. Halveer de asperges. Doe ze samen met de sperziebonen in het kokende water en kook ze in 2-3 minuten gaar. Giet de groenten goed af en spoel ze onder koud stromend water tot ze koud zijn. Giet ze goed af en dep ze droog met keukenpapier.
Verwijder de lange stelen van de koriander. Meng in een grote kom de takjes koriander met de gekookte groenten, taugé en ui. Voeg de dressing toe en meng alles voorzichtig. Verdeel de salade over borden of kommen. Verdeel er de partjes ei en eventueel de pinda's over en serveer het gerecht direct.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Aspergesalade met sperziebonen, ei en Thaise kokosdressing' is afkomstig uit het kookboek...
Budget koken
diverse auteurs
Met de recepten uit dit boek kunt u indruk maken op familie en vrienden, maar zonder dat u uren in de keuken hoeft te staan of op zoek moet gaan naar buitenissige... lees verder
© De Lantaarn