Aspergesalade met kip

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,4obv 10 waarderingen

Bevat per portie

130 kcal
6 g eiwit
11 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • mespunt zachte mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 eetlepels rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 100 g gebraden kipfilet (vleeswaar), in reepjes van 1 cm
  • 2 gedroogde tomaten op olie, in flinterdunne reepjes

Bereiden

Snijd van de asperges de kopjes op ca. 4 cm af en snijd de rest schuin in dunne plakjes. Kook de aspergekopjes in ruim water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water. Kook de aspergeplakjes in hetzelfde water in ca. 3 minuten beetgaar en giet ze af.

Klop een dressing van de azijn, de mosterd, de olie, de sojasaus, de rozemarijn en zout en peper. Schep de aspergeplakjes door de dressing en laat ze ca. 1 uur staan.

Schep de aspergesalade op vier borden. Verdeel de kipreepjes en de tomaatreepjes erover. Garneer met de aspergekopjes.

Het recept 'Aspergesalade met kip' wordt je aangeboden door . Beeld: Christian Fischer | Shutterstock.com

Aspergesalade tips

Reacties op dit recept

  • Trix Hoi, in dit recept staat dat je de kopje 5 minuten moet koken en de steeltjes 3 minuten. Moet dit niet andersom zijn? Groet Trix