Aspergesalade met truffeldressing

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 ei, hardgekookt, fijngeprakt
  • 50 g (verse) truffel, de helft in grove stukjes, de andere helft fijngeschaafd (met een kaasschaaf)
  • 500 g asperges, gekookt, in schuine stukken
  • voor de dressing
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 1 eetlepel maïskiemolie
  • 1 eetlepel bouillon
  • 1 theelepel rodewijnazijn

Bereiden

Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met zout. Meng er het ei en de grove stukjes truffel door. Verwarm de dressing even, maar laat hem niet koken.

Verdeel de asperges over vier borden en besprenkel met de dressing. Zorg ervoor dat ei en truffel mooi verdeeld zijn. Strooi er de geschaafde truffel over.

Kookboek

Het recept 'Aspergesalade met truffeldressing' is afkomstig uit het kookboek...

Asperges

Thea Spierings

Dankzij zijn betoverende, fijne smaak is de asperge al duizenden jaren geliefd. Dit kookboek bevat 80 verrukkelijke, veelzijdige recepten die de asperge... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Aspergesalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!