Avocadococktail met komkommertartaar
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 3 avocado's
- 2 limoenen
- 75 ml olijfolie extra vierge
- 1 komkommer
- ½ galia meloen
- 1 bosje Thais basilicum
- 1 scheutje olijfolie
- 1 gele grapefruit
- 50 g gemengde kiemen
- 30 g pistachenootjes
Bereiden
Halveer de avocado's, verwijder de pit, snijd met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Pureer de avocado met het limoensap en de -rasp en een beetje zout en versgemalen peper in een blender. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat. Vul de cocktailglazen met de mousse en laat ca. 30 minuten opstijven in de koelkast.
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Schep met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit de meloen. Houd 4 toefjes basilicum achter, pluk de blaadjes van de rest van de takjes en snijd ze grof. Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, het basilicum en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Schil de grapefruit en snijd hem in parten. Schep een laagje komkommertartaar in de cocktailglazen op de avocadomousse. Verdeel de parten grapefruit erover. Garneer met de kiemen, pistachenootjes en een toefje basilicum.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Avocadococktail met komkommertartaar' is afkomstig uit het kookboek...
Feest
diverse auteurs
Een uitgebreid diner met Kerstmis, pepernoten voor Sinterklaas, de paasbrunch of een kinderpartijtje in de achtertuin: bij feest hoort lekker eten! Of je nu indruk... lees verder
© 24Kitchen