Mango-avocadosalade

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 rijpe mango's
  • 2 rijpe avocado's
  • 200 g kerstomaten
  • klein handje verse korianderblaadjes, fijngehakt
  • sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiden

Schil de mango's en snijd ze in kleine stukjes.

Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in even grote stukjes als de mango's.

Snijd de kerstomaatjes in achten.

Meng de mango, avocado, tomaatjes en koriander in een kom en voeg limoensap, olijfolie en wat zout toe. Meng goed door elkaar.

Opmerking

'Wil je deze salade een paar dagen in de koelkast bewaren, doe de avocado er dan pas door als je hem gaat opeten. Zo blijft hij langer lekker. Als je indruk op iemand wilt maken, is deze salade perfect. Hij zit zo vol fantastische smaken dat elke maaltijd ervan tot leven komt. Ik gebruik hem graag als bedje om het hoofdgerecht op te serveren, omdat dit een heerlijk zoete smaak toevoegt en je bord er prachtig uitziet met al die felle kleuren. Het limoensap en de tomaten zorgen voor frisheid en de avocado en olijfolie maken deze salade lekker smeuïg.' - Ella Mills

Kookboek

Het recept 'Mango-avocadosalade' is afkomstig uit het kookboek...

Elke Dag Deliciously Ella

'Elke Dag Deliciously Ella' van Ella Mills biedt je inspiratie om iedere dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ella helpt om je keuken zo te organiseren dat gezond... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Avocadosalade tips