Avocadosalade met peultjes en Hollandse garnalen
bereiden
Bevat per portie
479 kcal
Ingrediënten
- 250 g peultjes
- 2 avocado's
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels mosterd
- 250 g gemengde groene saladesoorten
- 4 hardgekookte eieren
- 250 g Hollandse garnalen
- 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
- 1 bekertje (125 ml) zure room
- 3 eetlepels mayonaise of volle yoghurt
- 2 eetlepels versgehakte groene kruiden (bieslook, peterselie, dille, tijm)
Bereiden
Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over.
Schil de avocado's, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in smalle partjes. Besprenkel ze met citroensap.
Meng de olijfolie met de wijnazijn, suiker en mosterd en schep de dressing door de sla. Snijd de eieren in partjes en verdeel ze met de peultjes, de avocado's, de olijven en de garnalen over de sla.
Presenteer de groene kruidendressing van zure room gemengd met mayonaise, groene kruiden en peper er apart bij. Serveer er stokbrood of ciabattabrood bij.
Kookboek
Het recept 'Avocadosalade met peultjes en Hollandse garnalen' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis