Avocadosalade met pickles van wortel en witte radijs
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de salade
- 1 grote wortel
- 12 cm geschilde witte radijs (daikon of Chinese radijs)
- 3 eetlepels wittewijnazijn
- 2 eetlepels fijne kristalsuiker
- 4 rijpe maar stevige avocado's
- het sap van ½ limoen
- 1 klein handje koriander of alfalfaspruiten
- voor de satésaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels fijngehakte, geroosterde pinda's
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- 3 cm gemberwortel, fijngehakt
- 1 Spaans pepertje, heel fijn gesneden
- het sap en de fijngeraspte schil van 1 limoen
Bereiden
Maak de pickles: snijd de wortel en de radijs in de breedte en vervolgens in de lengte in tweeën, en dan in heel kleine stukjes. Doe dit mengsel samen met de azijn, de suiker en 2 eetlepels water in een schaal die niet van metaal is. Dek af en laat ten minste 20 minuten staan, of bewaar het maximaal 2 dagen in de koelkast.
Maak de satésaus door alle ingrediënten in een schaaltje door elkaar te roeren.
Snijd de avocado's in tweeën en verwijder de pit. Schil ze voorzichtig met een scherp mesje. Maak met een dunschiller lange, brede repen. Besprenkel met wat limoensap zodat het vruchtvlees niet verkleurt. Als er nog wat avocado over is, snijd dat dan in blokjes.
Maak je een salade, meng dan alle ingrediënten, inclusief de pickles, voorzichtig door elkaar en besprenkel het geheel met wat satésaus. Geef de rest van de saus er apart bij.
Wil je het gerecht wat origineler opdienen, dan giet je de pickles af (bewaar de vloeistof om het nog eens te maken), en voeg je er vervolgens de koriander (of de alfalfa) en de blokjes avocado aan toe. Leg de repen avocado mooi plat neer. Leg een lepeltje van het mengsel op het uiteinde van elke reep, en rol die dan stevig op. Besprenkel met de saus en serveer direct.
Opmerking
Je moet zelf kiezen: hussel alles door elkaar voor een vrolijke salade, of maak amuses die je gasten overdonderen door de pickles in linten avocado te wikkelen.
Kookboek
Het recept 'Avocadosalade met pickles van wortel en witte radijs' is afkomstig uit het kookboek...
Vegalicious
Alice Hart
Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit 'Vegalicious'. Je maakt kennis met de verrukkelijke vegetarische... lees verder
© Uitgeverij Terra