Bietensalade van rozerode zomerbietjes
bereiden
Ingrediënten
- 2-3 verse, rauwe zomerbietjes
- 1 theelepel karwijzaad
- ½ eetlepel appelciderazijn
- 1 eetlepel biogarde of volle yoghurt
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- greepje verse dille, fijngesneden
Bereiden
Schil de bietjes met een scherp mesje en schaaf ze óf in flinterdunne plakjes of rasp ze grof.
Rooster de karwijzaadjes in een droge, hete koekenpan tot ze gaan geuren.
Klop een dressing van azijn, yoghurt en olie en maak deze op smaak met zout en versgemalen peper.
Meng het karwijzaad, de dille en de dressing door de bietjes en laat de smaken een kwartiertje intrekken.
Opmerking
'Zomerbietjes die zo uit het zand komen, eet ik het liefste rauw. Snijd er eens een doormidden en verbaas je over de waanzinnig mooie patronen wit, roze en rood.' - Janneke Vreugdenhil
Kookboek
Het recept 'Bietensalade van rozerode zomerbietjes' is afkomstig uit het kookboek...
Eten Enzo
Janneke Vreugdenhil
In 'Eten Enzo' zijn de beste recepten en de mooiste verhalen gebundeld uit Janneke Vreugdenhils dagelijkse column in 'nrc.next'. De recepten zijn puur en prak... lees verder
© House of Knowledge