Italiaanse broodsalade
- 2 personen
- 10 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 418 kcal
- 9 g eiwit
- 30 g vet
- 27 g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 1 niet te vers ciabatta of stokbrood, in blokjes
- sap en schil van 1 citroen
- 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 4 trostomaten, zonder zaadjes, in reepjes
- 50 g rucola, in grove repen
- 15 g basilicum, in grove repen
Bereiden
Verhit 50 ml olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes brood al omscheppend goudbruin. Laat de blokjes brood op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen.
Klop in een glazen schaal het citroensap met de rest van de olijfolie, de geraspte citroenschil, Parmezaanse kaas, zout en peper tot een dressing. Schep de uiringetjes, olijven, tomaat, rucola, basilicum en tot slot ook de blokjes brood door de dressing.
Serveer de salade direct. Ook lekker bij de barbecue of als anti-pasta.
Bron
Het recept 'Italiaanse broodsalade' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood