Italiaanse broodsalade

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 418 kcal
  • 9 g eiwit
  • 30 g vet
  • 27 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 1 niet te vers ciabatta of stokbrood, in blokjes
  • sap en schil van 1 citroen
  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 4 trostomaten, zonder zaadjes, in reepjes
  • 50 g rucola, in grove repen
  • 15 g basilicum, in grove repen

Bereiden

Verhit 50 ml olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes brood al omscheppend goudbruin. Laat de blokjes brood op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen.

Klop in een glazen schaal het citroensap met de rest van de olijfolie, de geraspte citroenschil, Parmezaanse kaas, zout en peper tot een dressing. Schep de uiringetjes, olijven, tomaat, rucola, basilicum en tot slot ook de blokjes brood door de dressing.

Serveer de salade direct. Ook lekker bij de barbecue of als anti-pasta.

Bron

Het recept 'Italiaanse broodsalade' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Broodsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • ClaudiaZiet er lekker uit, ga deze broodsalade meteen proberen.

    reageren

  • IngeDeze salade is heel wat gevarieerder dan ik zaterdag heb gegeten op een terras in Ouderkerk aan de Amstel. De olijven ontbraken, een groot bord brood, één grote vleestomaat in vieren, en dat kost dan eu 8,50. Dit betere recept ga ik zeker zelf maken.

    reageren