Fattoush van Mari Maris
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 paprika, in julienne
- 4 tomaten, in partjes
- 6 minikomkommers of 1 jonge 'gewone', in dikke plakken, in het laatste geval eerst in de lengte gehalveerd
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 6 takjes munt, gerist en fijngesneden
- 2 pitabroodjes, open- en doorgesneden voor een extra krokant effect
- om mee aan te maken
- 1 eetlepel sumak
- 1 citroen, uitgeperst
- olijfolie
- eventueel: 1 à 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Bereiden
Meng in een ruime kom sumak, citroensap, olie en de eventuele knoflook met peper en zout tot een smakelijke dressing. Voeg de groenten en de munt toe en meng goed door elkaar.
Rooster de pitabroodjes goudbruin en krokant. Breek ze in stukjes en serveer ze bij de salade.
Variatietip
Dat geknapper is moderwets gedrag. U kunt het geroosterde brood ook juist marineren in de dressing: dat geeft een zachte, troostende structuur aan de salade.
Opmerking
'Dit is een klassieker waar je nou niet direct aan denkt bij het woord salade, maar toch heet het een broodsalade. Het brood in kwestie is pitabrood, in zijn eigen taal klinkt het hoe dan ook beter.'- Mari Maris
Kookboek
Het recept 'Fattoush van Mari Maris' is afkomstig uit het kookboek...
Saladebijbel
Mari Maris
'Saladebijbel', want salade is zoveel meer dan een blaadje sla met een beetje olie en azijn. In deze kookbijbel vind je natuurlijk alle klassiekers, maar ook verrassende, eigentijdse salades. De recepten zijn ingedeeld per seizoen om zo het hele jaar inspiratie... lees verder
© Carrera Culinair