Salade Fattoush
- 6 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 (liefst oude) grote pitabroodjes of khobz (of ander platbrood dat je lekker vindt)
- 400 g kerstomaatjes of romaatjes, in blokjes
- 4 kroppen little gem of romanasla, in de lengte gehalveerd en in stukjes
- 1 grote komkommer, in de lengte gehalveerd en in plakjes van 1 cm dik
- 1 rode paprika, zonder zaadjes en zaadlijsten en in blokjes van 2½ cm
- 1 groene paprika, zonder zaadjes en zaadlijsten en in blokjes van 2½ cm
- 200 g radijsjes, schoongemaakt en in kwarten
- 1 bosje lente-ui, in dunne ringetjes
- 1 bosje platte peterselie (à 20 g), blaadjes fijngehakt
- 1 bosje munt (à 20 g), blaadjes fijngehakt
- 1 volle eetlepels sumak (o.a. Midden-Oosterse supermarkt), plus extra ter garnering
- 5 eetlepels olijfolie
- sap van 1½ citroen
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd het brood in blokjes van 4 cm en leg op de bakplaat. Rooster 15 minuten in de oven tot ze droog en krokant zijn.
Doe alle ingrediënten in een grote slakom, doe de sumak, de olijfolie en het citroensap erbij en breng op smaak met peper en zout. Meng de salade goed met de dressing, bestrooi met de geroosterde croutons en wat extra sumak en serveer.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Salade Fattoush' is afkomstig uit het kookboek...
Persiana
Sabrina Ghayour
'Persiana' biedt een scala aan heerlijke gerechten; van voorgerechten, soepen, stoofschotels en salades tot en met desserts en zoete lekkernijen. Gebruik... lees verder
© Good Cook