Fruitsalade recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Fruitsalade

Schil 2 perziken en snijd ze in elk in 8 partjes. Halveer de partjes. Was 250 g aardbeien halveer ze. Snijd grote aardbeien in vieren. Was 200 g frambozen en 200 g blauwe bessen voorzichtig in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Roer in een schaal 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel balsamicoazijn door elkaar. Schep het fruit erdoor. Laat de salade in de koelkast in ca. 1 uur koud worden en de smaak goed door trekken. Serveer de fruitsalade met half stijfgeklopte vanilleroom (van 1/8 liter slagroom en 2 zakjes vanillesuiker) of met een bolletje roomijs.

Fruitsalade met vanilleroom

Was 250 g aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd grote exemplaren in vieren. Was 250 g kersen en verwijder de pitten. Was 200 g aalbessen en ris ze boven een goed afsluitbare kom. Schep de aardbeien, kersen, 200 g frambozen en 200 g blauwe bessen erdoor. Schep 50 g witte basterdsuiker en 50 ml crème de cassis of limonadesiroop erdoor. Laat de fruitsalade in de koelkast door en door koud worden. Klop 200 ml crème fraĆ®che met 2 eetlepels poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker stijf. Schep de fruitsalade in schaaltjes en schep er een flinke lepel vanilleroom op.

[ Beeld: mubus7 | Shutterstock.com ]