Groene salade recepten
-
tip
Friszure groene salade met citroen
Vegetarisch, 20 min 7,7
-
tip
Groene salade met noten
Vegetarisch, 10 min 7,1
-
Groene salade met balsamicovinaigrette
Vegetarisch, 10 min 7,6
-
Groene salade met gerookte kip
Gevogelte, 20 min 7,9
-
Groene salade met green goddess-jalapenodressing
Vegetarisch, 15 min 8,5
-
Groene salade met kaascrostini
Vegetarisch, 15 min 7,4
-
Groene salade van avocado met krokante tilapia
Vis, 25 min 7,0
Groene salade
Kook 100 g peultjes of sugarsnaps in ruim kokend water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Breng het sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel aan de kook en laat het sap tot de helft inkoken. Schenk het sap daarna in een schaal, laat het afkoelen en klop het met een mespunt mosterd, ½ eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels walnootolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de peultjes, 50 g rucola, 50 g veldsla en 15 g verse basilicum erdoor. Verdeel de salade over twee borden en leg plakjes gerookte eendenborstfilet er losjes op. Garneer de groene salade met grof gehakte walnoten.
[ Beeld: Alena Haurylik | Shutterstock.com ]