Friszure groene salade met citroen

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g tuinbonen in de peul, gedopt (of ca. 150 g gedopte tuinbonen)
  • 2-3 courgettes, in staafjes
  • ½ komkommer, in staafjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • geraspte schil van 1 citroen, plus het sap van ½ citroen
  • 150 ml milde yoghurt
  • flinke handvol versgehakte kruiden, bijv. een mix van basilicum, bieslook en munt

Bereiden

Breng water aan de kook in een pan. Doe de tuinbonen in het kokende water en laat ze 3-4 minuten pruttelen. Giet ze af.

Meng de courgette- en komkommerstaafjes in een grote kom met een mespuntje zeezout, de olijfolie en het citroenraspsel en -sap. Laat de smaken 15 minuten op elkaar inwerken.

Verwijder de velletjes van de tuinbonen en schep ze door het courgette-komkommermengsel, samen met de yoghurt en kruiden. Wacht niet te lang met het eten van de salade.

Variatietip

Als je geen tuinbonen kunt vinden, zijn in stukjes gesneden jonge sperziebonen een goed alternatief.

Kookboek

Het recept 'Friszure groene salade met citroen' is afkomstig uit het kookboek...

Koken op wielen

Martin Dorey & Sarah Randell

Wie droomt er niet van eropuit te trekken met zo'n leuk camperbusje en te genieten van de vrijheid en de natuur? In 'Koken op wielen' vind je meer dan 80 recepten die je... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Groene salade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!