Burrito met kip en molesaus
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- kippenbouillon of groentebouillon of water
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 200 g kant-en-klare mole-poblanopasta
- 300 g gekookte rijst
- 400 g pintobonen (kievitsbonen), uitgelekt
- 4 grote bloemtortilla's
- 180 g geraspte belegen kaas
Bereiden
Doe de kipfilet in een ruime pan. Giet er zoveel bouillon of water over dat de kip onderstaat. Breng op smaak met zout als je water of ongezouten bouillon gebruikt.
Breng op matig vuur tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is. Neem de kip uit het kooknat en laat even afkoelen. Trek het vlees met je handen of twee vorken in slierten. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit er de ui onder af en toe omscheppen in 5 tot 8 minuten zacht in. Schep er de molepasta door. Verdun met wat bouillon of water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat nog 1 tot 2 minuten koken. Schep er de kip, rijst en bonen door. Laat 10 tot 15 minuten sudderen op laag vuur.
Verdeel het kipmengsel over de tortilla's en bestrooi met geraspte kaas. Vouw de zijkanten van elke tortilla over de vulling. Rol op tot pakjes. Schik de gevulde tortilla's met de vouwnaad onder op een met olie ingevette bakplaat of in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie. Zet 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de burrito's zijn doorgewarmd en de kaas is gesmolten. Dien heet op.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Burrito met kip en molesaus' is afkomstig uit het kookboek...
Taco's, quesadilla's & burrito's
Laura Washburn
Dit boek bevat een schat aan innovatieve vullingen voor taco's, burrito's en quesadilla's die iedere kok zullen inspireren tot het zelf maken van al dat heerlijks... lees verder
© Good Cook