Enchiladas suizas
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
Ingrediënten
- 300 ml kippenbouillon
- 200 ml crème fraîche
- 2 aardappelen, in blokjes van 1 cm
- 2 wortelen, in blokjes van 1 cm
- 1 koolraap, in blokjes van 1 cm
- olijfolie
- 400 g chorizo (rauw)
- 6 grote of 12 kleine tarwetortilla's
- 100 g geraspte cheddar of manchego
- 100 g geraspte mozzarella
- voor de salsa verde
- 6 tomatillos
- 1 witte ui
- 3 teentjes knoflook
- 1-2 verse chilipepers, bv jalapenos
- ½ bos verse koriander
- 2 eetlepels maïsolie
Bereiden
Rooster voor de salsa verde de tomatillos, de witte ui, de knoflook en de chilipeper zonder olie kort in een hete oven, tot ze beginnen te verkleuren. Mix alles tot een gladde salsa. Voeg de koriander toe en mix opnieuw. Verwarm de olie in een steelpan, voeg de salsa en wat zout toe en laat de salsa inkoken tot ze lekker dik is. Laat afkoelen.
Roer de bouillon en de crème fraîche door de salsa verde. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de groenteblokjes met een scheutje olie en wat zout ongeveer 20 minuten in een hete oven (200 °C), tot ze een beetje knapperig zijn. Ontvel de chorizo, verkruimel de worst boven een koekenpan en bak het vlees in een scheutje olijfolie.
Schep op iedere tortilla wat salsa, leg daar wat worst en groenten bovenop en rol de tortilla's op. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Als je kleine tortilla's hebt, kun je ze ook op elkaar stapelen, net als bij lasagne. Dat heet 'stacked enchilade'. Giet de rest van de salsa over de tortilla's en bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet de schaal in de oven en bak gedurende 10 minuten tot de kaas begint te verkleuren.
Serveer de enchilada's met fijngehakte witte ui, crème fraîche en koriander.
Tip
Als je geen verse tomatillos kunt krijgen, neem ze dan uit blik, of anders is een combinatie van onrijpe tomaten met Kaapse kruisbes ook goed. Het gaat erom dat het een beetje zurig moet smaken.
Kookboek
Het recept 'Enchiladas suizas' is afkomstig uit het kookboek...
TexMex
Jonas Cramby
De smaken van de gerechten op de grens van Texas en Mexico zijn bekend en geliefd, maar niet iedereen weet hoe makkelijk het is om ze zelf klaar te maken. In... lees verder
© Uitgeverij Becht