Groene salade met green goddess-jalapenodressing

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 grote handenvol verse erwten, nog steeds in hun peul
  • 6 groene asperges
  • 1 venkel
  • 1 handvol peultjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels green goddess-jalapenodressing (zie onderaan het recept)
  • 1 handvol peterselieblaadjes
  • 1 handvol dragonblaadjes
  • 1 handvol amandelen, gehakt

Bereiden

Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de erwten toe en rooster ze 6 minuten, of tot ze rondom verkleurd zijn. Voeg toe aan een grote kom.

Schaaf de asperges met een dunschiller in lange, dunne slierten en voeg toe aan de erwten. Halveer en snijd de venkel in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes. Voeg ook toe aan de kom.

Voeg de peultjes toe aan de kom en meng de groenten door elkaar. Verdeel de salade over twee borden, besprenkel met de green goddess-jalapenodressing en bestrooi met de verse kruiden en gehakte amandelen.

Green goddess-jalapenodressing (pot van 250 ml)

Blend 1 grote handvol peterselie, 6 jalapeno's, 1 grote handvol basilicumblaadjes, 1 grote handvol bieslook, 60 g cashewnoten 2 teentjes knoflook, gepeld, de geraspte schil en sap van 1 onbespoten citroen, 1 eetlepel edelgist, 8 eetlepels olijfolie en ½ theelepel zout in een kleine keukenmachine tot een gladde dressing. Bewaar één of twee dagen in de koelkast.

Opmerking

Dit is een snelle, verse en knapperige salade. Je kunt elke gewenste rauwe groente erin doen, dus hij is ook heel veelzijdig.

Kookboek

Het recept 'Groene salade met green goddess-jalapenodressing' is afkomstig uit het kookboek...

Maaltijdsalades

Salades saai? Echt niet! Met 'Maaltijdsalades' van Emily Ezekiel geniet je het hele jaar door van smakelijke combinaties die blijven verrassen. Of je nu een doorgewinterde saladefreak bent of af en toe een maaltijdsalade eet.

... lees verder

© Good Cook

Groene salade tips