Groene salade met kaascrostini
bereiden
Bevat per portie
308 kcal
12 g eiwit
17 g vet
26 g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 g haricots verts of sperziebonen
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 3-4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 75 g veldsla
- ½ krop groene sla, in stukken gescheurd
- 1 kleine komkommer, zonder zaadjes, in blokjes
- 1 klein (bruin) stokbrood, schuin in 12 lange sneetjes
- 100 g gorgonzola
Bereiden
Kook de haricots verts of sperziebonen in een pan met ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Klop in een schaal een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie, mosterd, zout en peper. Meng de veldsla met de sla, komkommer en boontjes er luchtig door.
Bestrijk de sneetjes stokbrood aan beide kanten dun met olijfolie. Rooster de sneetjes onder een hete grill goudbruin, keer ze halverwege. Bestrijk de warme crostini daarna direct met de gorgonzola. Verdeel de salade over vier borden en leg de kaascrostini erop.
Het recept 'Groene salade met kaascrostini' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood