Kipkerriesalade met rozijnen, limoen en honing

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel fijngehakte geschilde verse gember
  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • bereid vlees van 1 gebraden kip van 1,6-1,8 kg
  • 4½ eetlepel mayonaise
  • 3½ eetlepel naturel yoghurt
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 2 theelepels zachte bloemenhoning, zoals oranjebloesemhoning
  • 55 g rozijnen
  • crackertjes van goede kwaliteit

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan met doorsnede van 30 cm op middelhoog vuur. Voeg de ui, gember en knoflook toe en draai het vuur laag. Laat onder af en roe roeren ongeveer 10 minuten goed zacht fruiten.

Voeg het kerriepoeder, 1½ theelepel fijn zeezout en de komijn toe; roer door elkaar en laat nog 1 minuur fruiten. Voeg de kip toe en roer door elkaar.

Doe over in een grote kom en laat enkele minuten afkoelen. Voeg vervolgens de mayonaise, de yoghurt, het limoensap en de honing toe; roer door elkaar.

Roer de rozijnen door het geheel. Serveer met de crackertjes en lekkere hapjes.

Kookboek

Het recept 'Kipkerriesalade met rozijnen, limoen en honing' is afkomstig uit het kookboek...

Kip uit de oven

Gebraden kip uit de oven is het ideale gerecht: het kost weinig tijd en moeite en ziet er ook nog eens fantastisch uit. In dit bijzondere kookboek onthult Mindy Fox... lees verder

© Uitgeverij Becht

Kipsalade tips