Kipsalade recepten
-
tip
Kipsalade met sesam
Gevogelte, 40 min 8,1
-
tip
Kipkerriesalade met rozijnen, limoen en honing
Gevogelte, 20 min 7,5
-
Gepocheerde kipsalade met lente-ui en rijst
Gevogelte, 20 min 8,5
-
Kipsalade in witlof-schuitjes
Gevogelte, 20 min 7,5
-
Kipsalade met Chinese kool van Rick Stein
Gevogelte, 40 min 7,7
-
Kipsalade met curry-yoghurtdressing
Gevogelte, 20 min 7,8
-
Kipsalade met gepocheerd ei
Gevogelte, 25 min 7,5
-
Kipsalade met kumquats, knoflook, boerenkool en avocado
Gevogelte, 45 min 7,5
-
Kipsalade met meloen en pestodressing
Gevogelte, 20 min 7,9
-
Kipsalade met noten en shiso
Gevogelte, 15 min 7,5
-
Kipsalade met rijst
Gevogelte, 50 min 8,0
-
Kipsalade met truffeloliedressing
Gevogelte, 20 min 7,1
-
Kipsalade met zoete aardappel en tomaat
Gevogelte, 20 min 8,5
-
Oosterse kipsalade met cashewnoten en chilisaus
Gevogelte, 15 min 8,5
-
Salade met gerookte kip
Gevogelte, 15 min 7,4
-
Salade met kip, aardbeien en nectarines
Gevogelte, 15 min 7,4
-
Vloerbrood met Oosterse kipsalade
Gevogelte, 30 min 7,4

Kipsalade
Trek het kippenvlees van de botjes van een halve koude gegrilde kip en snijd het fijn. Snijd 6 stengels bleekselderij in dunne plakjes. Schep het kippenvlees en de selderij in een kom door elkaar. Roer met een garde voor de dressing 1 eetlepel mayonaise met 1 eetlepel dijonmosterd en 2 eetlepels wittewijnazijn door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en suiker naar smaak en roer vervolgens 4 eetlepels zonnebloemolie erdoor. Giet de dressing over de salade. Meng alles en laat even rusten, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Bestrooi de kipsalade met 4 eetlepels grof gehakte walnoten en een half bosje fijngehakte peterselie.
[ Beeld: MShev | Shutterstock.com ]