Kipsalade met rijst
- 4 personen
- 50 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Thais
- Gevogelte
bevat per portie
- 486 kcal
Ingrediënten
- 600 g kipfilet
- 1 stengel citroengras
- 2 stuks steranijs
- 10 g verse gember, in plakjes
- 1 eetlepel pindaolie
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g gemengde wilde en basmatirijst
- 300 g peulerwten, afgehaald
- 1 gele paprika, fijngesneden
- 150 g raapstelen
- 4 g verse koriander
- voor de namjimdressing
- 1 stengel citroengras, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, in vieren
- 2 groene pepers, grof gesneden
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels pindaolie
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel vissaus
Bereiden
Breng 1 liter water aan de kook in een middelgrote pan; pocheer de kip, het citroengras, de steranijs en gember met een deksel op de pan 10 minuten of tot de kip gaar is. Laat de kip 10 minuten in het vocht afkoelen. Giet af en houd het kookvocht apart; verwijder het citroengras, de steranijs en gember. Snijd de kip fijn.
Maak intussen de namjimdressing. Pureer hiervoor alle ingrediënten voor de dressing tot een gladde pasta.
Verhit de olie en fruit de ui. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut. Voeg het kookvocht toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles zonder deksel 15 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. Giet af en laat 10 minuten afkoelen.
Kook of stoom intussen de peulerwten beetgaar; giet af, spoel af met koud water.
Doe de kip, rijst en peulerwten in een schaal met de paprika, raapstelen, koriander en dressing en schep alles goed om.
Tip
Kip van de barbecue kan ook in dit recept, maar dan moet u de rijst in kippenbouillon koken in plaats van in het kookvocht. Zoals veel Thaise sauzen en dressings is namjim erg heet. Verwijder het zaad uit de pepers als u het liever wat milder heeft.
Kookboek
Het recept 'Kipsalade met rijst' is afkomstig uit het kookboek...
Buiten eten
diverse auteurs
Met de recepten in dit boek maakt u van een zondagse brunch of zelfs van het avondeten voor morgen een echt buitenfeestje... Is er iets gezelliger dan lekker... lees verder
© De Lantaarn